NVIB 2-daagse op 14 en 15 november 2019

NVIB 2-daagse: “Doorkijk naar de toekomst”, in Corpus te Oegstgeest

Bij deze editie van de NVIB 2-daagse maken we een doorkijk naar de toekomst. Waar gaan we naartoe? Wat kunnen we verwachten? Hebben we hier controle over? We gaan kijken naar de raakvlakken tussen de soabestrijdingen IZB, met betrekking tot transmissie en contacten. Verder zullen de ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties aan bod komen. Enerzijds zal dit gaan dit over de vaccinatiegraad van het RVPen anderzijds over beschikbare vaccinsdie (nog) niet in het RVP aangeboden worden. Echt vooruit kijken naar de toekomst doen we wanneer we een inkijk krijgen in de biotechnologische ontwikkelingen op het gebied van CRISPR-CASen wat dit zou kunnen betekenen voor de infectieziektebestrijding. En samen met een arts-microbioloog kijken we naar het infectieziektelandschap en hoe dit in de toekomsteruit gaat zien. Daarnaast natuurlijk aandacht voor verenigingsaangelegenheden: waar staat de NVIB nu en waar willen we naar toe? en ook een ALV. Het inhoudelijke programma wordt uiteraard gecombineerd met de nodige ontspanning en kansen om elkaar te treffen en de spectaculaire Reis door de Mens. Inschrijvingslink volgt over enkele dagen.

Meer nieuws

 • NVIB Wetenschapscommissie Webinar
  23 mei 2024 Van harte nodigen we je uit voor de komende webinar van de NVIB-wetenschapscommissie op donderdag 30 mei van 13.00-14.00u. Karine van ’t Land, jeugdarts en voorzitter van KAMG, en Brigit Toebes, hoogleraar gezondheidsrecht, zullen ons meer vertellen over ‘Legal Epidemiology’. Lees meer
 • NVIB Tweedaagse 2023 programma
  04 dec. 2023 Het programma is bekend! Lees meer
 • Standpunt Werkgroep Artsen Vaccinaties NVIB
  16 aug. 2023 De Werkgroep Artsen Vaccinaties (WAV) van de NVIB heeft een standpunt geformuleerd ten aanzien van het vrije markt vaccinatieaanbod door GGD-en. Dit zijn vaccinaties die niet tot een programma behoren en niet vanuit de basiszorgverzekering worden vergoed. Lees meer
 • Visiedocument arts M+G IZB
  06 dec. 2022 We kunnen veel leren uit de bestrijding van Covid-19, ook over de inzet van de arts M+G IZB. De overheid stelt ruime middelen ter beschikking om de infectieziektebestrijding te versterken en er lop... Lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht