Seksuele gezondheid van A-Z

Het is tijd om weer eens de hoofden bij elkaar te steken en onze kennis up to date te brengen! Niet alleen komen de meeste actuele onderwerpen in de wereld van de seksuele gezondheid aan bod, er is ook voldoende ruimte voor discussie, netwerken en gewoon een gezellig samenzijn. Kom je ook?

Locatie: Meeting partners, Churchilllaan 11 Utrecht (12e etage)
Organisatie: NVIB-WASS
Accreditatie: Is aangevraagd

Naar website

Het is tijd om weer eens de hoofden bij elkaar te steken en onze kennis up to date te brengen! Niet alleen komen de meeste actuele onderwerpen in de wereld van de seksuele gezondheid aan bod, er is ook voldoende ruimte voor discussie, netwerken en gewoon een gezellig samenzijn.

Globaal dagprogramma:

13:00-13:30 Lunch

13:30-14:00 Bekkenbodempijn bij mannen,
Bert-Jan de Boer, De Boer Mannen Gezondheid en zorg

14:00-14:30 E-health : online Sense en Soa spreekuren voor de GGD
Filippo Zimbile, eHealth coördinator seksuele gezondheid RIVM

14:30-15:00 Pauze

15:00-15:30 Genderpoli
Koen Dreijerink, internist-endocrinoloog bij het VUMC

15:30-16:00 U=U
Cor Blom, beleidsmedewerker Soa Aids Nederland
Marc van der Valk, internist-infectioloog, hoofd HIV-poli AMC Amsterdam

16:00-16:30 Nationaal Actieplan soa hiv en seksuele gezondheid
Hannelore Götz, arts Maatschappij en Gezondheid, arts onderzoeker RIVM

16:30-17:00 Panel-discussie
O.l.v. Charlie van der Weijden, arts Maatschappij en Gezondheid GGD Flevoland
deelnemers: Maaike van Biggelaar (GGD-GHOR NL, voormalig VWS beleidsmedewerker), Cor Blom, Marc van der Valk

17:00-17:30 Borrel

Meer agendapunten

 • SAVE THE DATE 1 februari 2020 INFECTIEZIEKTEN Nascholing
  01 feb. 2020
 • Debatavond vaccineren (afd. zorg en welzijn D66 Utrecht
  25 nov. 2019 Op 25 november a.s. organiseert de thema-afdeling Zorg en Welzijn van D66 een debatavond over vaccineren. Die avond debatteren onder meer dr. Patrica Bruijning (UMCU), Sanne Windey (journalist en moeder), prof. dr. Enny Das (Radboud Universiteit), dr. Roland Pierik (UvA) én Tweede Kamerlid Antje Diertens over diverse onderwerpen op het gebied van vaccineren.
 • KAMG Congres Kwetsbare personen, Kwetsbare groepen
  22 nov. 2019 Artsen Maatschappij en Gezondheid beschermen en bevorderen hun gezondheid Onze samenleving kent veel kwetsbare groepen en personen. Hier iets aan doen, is een van de belangrijkste opgaven van artsen maatschappij en gezondheid. Het kan gaan om kinderen, ouderen, migranten, vluchtelingen, dak- en thuislozen, seksuele minderheden, mensen die in armoede leven, gedetineerden. En mensen die getroffen zijn door wachtlijsten in de zorg, milieuvervuiling, slechte woningen, slechte toegang tot de zorg, huiselijk geweld, de lijst lijkt eindeloos.
 • NVIB 2-daagse: “Doorkijk naar de toekomst”
  14 nov. 2019 De NVIB 2-daagse: kennisverbreding, kennisuitwisseling, kennismaking en collega's ontmoeten op een bijzondere locatie in Oegstgeest, met zicht op de duinen.
 • Implementeren kun je leren (VAV nascholing)
  10 okt. 2019 Het doel van onderzoek in de Public Health is de gezondheid van de bevolking te verbeteren door vragen uit praktijk te beantwoorden, en de nieuwe kennis toe te passen. Toepassing is cruciaal want onderzoeksresultaten die maar in de la blijven liggen, dragen in ieder geval niet bij tot het verbeteren van de gezondheid van de bevolking.
 • RAC nascholing middag "juridische voetangels en klemmen binnen de IZB"
  30 sep. 2019 Maandag 30 september wordt de jaarlijkse RAC-scholing georganiseerd met als thema ’Juridische voetangels en klemmen binnen de infectieziektebestrijding'. Zet deze datum alvast in je agenda!
 • 2-daagse masterclass vaccins
  26 sep. 2019 Op 26 en 27 september 2019 is de tweedaagse Vaccinology Masterclass in Doorn. Het programma geeft een overzicht van de wetenschappelijke stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling en toepassing van vaccins in relatie tot het immuunsysteem.
 • ECCMID 2019
  13 apr. 2019 29th European Congress of Clinical Microbiology & Infectious Diseases