Seksuele gezondheid van A-Z

Het is tijd om weer eens de hoofden bij elkaar te steken en onze kennis up to date te brengen! Niet alleen komen de meeste actuele onderwerpen in de wereld van de seksuele gezondheid aan bod, er is ook voldoende ruimte voor discussie, netwerken en gewoon een gezellig samenzijn. Kom je ook?

Locatie: Meeting partners, Churchilllaan 11 Utrecht (12e etage)
Organisatie: NVIB-WASS
Accreditatie: Is aangevraagd

Naar website

Het is tijd om weer eens de hoofden bij elkaar te steken en onze kennis up to date te brengen! Niet alleen komen de meeste actuele onderwerpen in de wereld van de seksuele gezondheid aan bod, er is ook voldoende ruimte voor discussie, netwerken en gewoon een gezellig samenzijn.

Globaal dagprogramma:

13:00-13:30 Lunch

13:30-14:00 Bekkenbodempijn bij mannen,
Bert-Jan de Boer, De Boer Mannen Gezondheid en zorg

14:00-14:30 E-health : online Sense en Soa spreekuren voor de GGD
Filippo Zimbile, eHealth coördinator seksuele gezondheid RIVM

14:30-15:00 Pauze

15:00-15:30 Genderpoli
Koen Dreijerink, internist-endocrinoloog bij het VUMC

15:30-16:00 U=U
Cor Blom, beleidsmedewerker Soa Aids Nederland
Marc van der Valk, internist-infectioloog, hoofd HIV-poli AMC Amsterdam

16:00-16:30 Nationaal Actieplan soa hiv en seksuele gezondheid
Hannelore Götz, arts Maatschappij en Gezondheid, arts onderzoeker RIVM

16:30-17:00 Panel-discussie
O.l.v. Charlie van der Weijden, arts Maatschappij en Gezondheid GGD Flevoland
deelnemers: Maaike van Biggelaar (GGD-GHOR NL, voormalig VWS beleidsmedewerker), Cor Blom, Marc van der Valk

17:00-17:30 Borrel

Meer agendapunten

 • KAMG Congres Kwetsbare personen, Kwetsbare groepen
  22 nov. 2019 Artsen Maatschappij en Gezondheid beschermen en bevorderen hun gezondheid Onze samenleving kent veel kwetsbare groepen en personen. Hier iets aan doen, is een van de belangrijkste opgaven van artsen maatschappij en gezondheid. Het kan gaan om kinderen, ouderen, migranten, vluchtelingen, dak- en thuislozen, seksuele minderheden, mensen die in armoede leven, gedetineerden. En mensen die getroffen zijn door wachtlijsten in de zorg, milieuvervuiling, slechte woningen, slechte toegang tot de zorg, huiselijk geweld, de lijst lijkt eindeloos.
 • NVIB 2-daagse
  14 nov. 2019 Tipje van de sluier!
 • RAC nascholing middag "juridische voetangels en klemmen binnen de IZB"
  30 sep. 2019 Maandag 30 september wordt de jaarlijkse RAC-scholing georganiseerd met als thema ’Juridische voetangels en klemmen binnen de infectieziektebestrijding'. Zet deze datum alvast in je agenda!
 • 2-daagse masterclass vaccins
  26 sep. 2019 Op 26 en 27 september 2019 is de tweedaagse Vaccinology Masterclass in Doorn. Het programma geeft een overzicht van de wetenschappelijke stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling en toepassing van vaccins in relatie tot het immuunsysteem.
 • ECCMID 2019
  13 apr. 2019 29th European Congress of Clinical Microbiology & Infectious Diseases
 • KAMG-congres 2018 Public health: als ik bedoel wat u begrijpt
  14 dec. 2018 KAMG-congres 2018: Effectief communiceren over publieke gezondheid
 • EUPHA (11e EPH conferentie)
  28 nov. 2018 11th European Public Health Conference Winds of change: towards new ways of improving public health in Europe
 • ESCAIDE 2018 op Malta
  21 nov. 2018 Leading European Scientific Conference on Applied Infectious Disease Epidemiology
 • Aftrap Digitale Leerweken 2018
  19 nov. 2018 Live online-uitzending, gevolgd door een maand lang digitale leerweken. Meld je aan voor de aftrap en/of maak alvast een account aan voor de digitale leerweken!
 • KNAW symposium: Vaccination
  22 okt. 2018 Symposium Vaccination: scientific and social perspectives Vaccination has long been considered one of the greatest advances in medicine, since it was shown to be major way to combat communicable diseases in humans and animals. In recent years vaccination has become a the subject of controversy with doctors, scientists and vaccine producers coming under attack. This conference, which follows the recent commentary of the European Academies Science Advisory Council (EASAC) and the Federation of European Academies of Medicine (FEAM) on vaccination in Europe, will identify the scientific issues relevant to future vaccine development and vaccination policy.