LOG IN

NVIB nieuwsbericht

Terug naar Nieuws

EPIET opleidingsplaats in Nederland. Aanmelden uiterlijk 23 mei!

Geplaatst op 17-05-2017 door Webmaster

Deze week is bekend geworden dat Nederland toch weer een EPIET Member State (MS) track plek krijgt dit jaar, dit is goed nieuws! We krijgen alsnog een plek omdat een ander land zich heeft teruggetrokken, maar dit betekent dat de deadline voor aanmelden al heel snel is (30 mei).

Het EPIET MS fellowship start in september 2017 en duurt twee jaar, waarbij er in totaal 10 cursusweken zijn en de rest van de twee jaar verwacht wordt dat 50% van de full-time werkweek besteed wordt aan het behalen van de EPIET opleidingsdoelen. Lees hier meer over het EPIET fellowship: http://ecdc.europa.eu/en/epiet. Hier vind je ook de Manual voor Cohort 2017 met daarin de selectie criteria (http://ecdc.europa.eu/en/epiet/Documents/Scientific%20guides/ECDC%20Fellowship%20Manual%20Cohort%202017.pdf). Mirjam Knol en Susan Hahn├ę zijn 'host-site' supervisors van EPIET bij het RIVM.

Alle cursussen voor dit fellowship worden betaald door ECDC. Salariskosten komen volledig voor rekening van de huidige werkgever. Een aanstelling voor tenminste de duur van het fellowship (t/m september 2019) is dus vereist. Kandidaten zijn bij voorkeur werkzaam bij een GGD of het RIVM.

Geïnteresseerden kunnen hun sollicitatiebrief en recent CV tot uiterlijk dinsdag 23 mei sturen naar Mirjam Knol (mirjam.knol@rivm.nl). Beide documenten graag in het Engels. Er zal dan een selectieronde komen binnen Nederland. De gesprekken hiervoor zullen zijn op maandag 29 mei. Vervolgens zullen 1 of meerdere kandidaten aan ECDC worden voorgelegd. ECDC beslist uiteindelijk of de kandidaat (of: welke, als we meerdere personen aanleveren) geselecteerd wordt. Huidige EPIET MS track fellows op het RIVM zijn Madelief Mollers (LCI), Roan Pijnacker (EPI) en Diederik Brandwagt (GGD Regio Utrecht).