Oproep aan minister Bruins: wacht niet langer met vergoeding van HIV-PreP.

Artsen en verpleegkundigen werkzaam in de Centra Seksuele Gezondheid (CSG) roepen minister Bruins op om PrEP (Pre-expositie profylaxe) en vooral de zorg die daarbij hoort zo spoedig mogelijk te vergoeden.

Deze oproep doen de NVIB-werkgroep WASS en de vakgroep Seksuele Gezondheid V&VN in een gezamenlijke open brief aan minister Bruins.

Hiermee sluiten zij zich aan bij de oproep van het Aidsfonds, Soa Aids Nederland, COC Nederland, de hiv Vereniging, de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren en de V&VN VCH: elke dag langer wachten is onverantwoord.

Lees de open brief aan minister Bruins hier (PDF)

Meer nieuws

  • NVIB Tweedaagse 2023 programma
    04 dec. 2023 Het programma is bekend! Lees meer
  • Standpunt Werkgroep Artsen Vaccinaties NVIB
    16 aug. 2023 De Werkgroep Artsen Vaccinaties (WAV) van de NVIB heeft een standpunt geformuleerd ten aanzien van het vrije markt vaccinatieaanbod door GGD-en. Dit zijn vaccinaties die niet tot een programma behoren en niet vanuit de basiszorgverzekering worden vergoed. Lees meer
  • Visiedocument arts M+G IZB
    06 dec. 2022 We kunnen veel leren uit de bestrijding van Covid-19, ook over de inzet van de arts M+G IZB. De overheid stelt ruime middelen ter beschikking om de infectieziektebestrijding te versterken en er lop... Lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht