Najaarscongres NVMM "het infectieziektelandschap post-COVID-19"

Dit jaar organiseren de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM) en de Nederlandse Vereniging voor Infectieziektebestrijding (NVIB) gezamenlijk het NVMM-najaarscongres! Deze unieke samenwerking versterkt de band tussen onze twee werkvelden. Het congres heeft als thema “Het infectieziektelandschap post-COVID-19”.

Locatie: Galgenwaard

Dit jaar organiseren de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM) en de Nederlandse Vereniging voor Infectieziektebestrijding (NVIB) gezamenlijk het NVMM-najaarscongres! Deze unieke samenwerking versterkt de band tussen onze twee werkvelden. Het congres heeft als thema “Het infectieziektelandschap post-COVID-19”. Twee afgevaardigden uit de infectieziektebestrijding maken deel uit van de voorbereidingscommissie, waardoor de thema’s en sprekers dit jaar beide disciplines bestrijken.

Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt, maar de volgende onderwerpen komen aan bod:

• Veranderingen in het infectieziektelandschap; voorbeelden van SOA- en invasieve streptokokken-trends

• Consequenties van de dalende vaccinatiegraad: praktijkvoorbeelden die het tij pogen te keren

• Voorbeelden van regionale samenwerkingsverbanden tussen GGD en medische microbiologie

• Aviaire Influenza op Antarctica

Het congres vindt plaats op 5 november in stadion Galgenwaard, Utrecht. Accreditatie is aangevraagd.

We hopen zoveel mogelijk mensen te verwelkomen en te inspireren tijdens deze dag, het is een mooie kans elkaar weer te ontmoeten en ook te netwerken met de artsen-microbioloog!

Schrijf je in via: https://www.nvmm.nl/wetenschap/gezamenlijk-najaarscongres-nvmmnvib-dd-5-november-2024-galgenwaard-utrecht/